Veganer-måltidskasse: Få nem vegansk mad på bordet

Følgende artikel er sponseret.

Flere danskere melder sig i disse tider under de veganske faner og dropper kød og øvrige animalske produkter. Det er der flere grunde til – dyrevelfærd, bæredygtighed og sundhed i det hele taget. Overvejer du at blive en del af den voksende gruppe, eller er du måske allerede med i bevægelsen? Du vil hurtigt opdage, at det kan være vanskeligt at lave nem vegansk mad, der er spændende, noget nyt og velsmagende dag ud og dag ind uden at bruge tid på at køre frem og tilbage mellem supermarkeder og specialbutikker. En anden fremadstormende trend kan dog måske blive din redning – markedet for veganske måltidskasser er nemlig ligeledes på vej frem.

 

Det er nemt, det er praktisk, og det er til at betale

Vi har allerede været omkring bevæggrundene for, at flere danskere bliver veganere. Men hvorfor vælger vi i højere grad egentlig at kvitte madlavningen og forklædet til fordel for daglige feltrationer? Det er der flere årsager til. For det første er det nemt. Du får som udgangspunkt tilsendt en måltidskasse hver dag lige til din hoveddør indeholdende de råvarer, du skal bruge for at lave et lækkert måltid. I denne finder du også opskrift og andet, du skal bruge for at komme i mål med retten. På den måde er der ikke flere timer i køkkenet på menuen for at kokkerere et gennemsnitligt hverdagsmåltid.

 

For det andet er det praktisk. Du skal ikke hoppe på cyklen i regnvejr og i øvrigt bruge 20 min. i køen i Netto, når du omsider har fundet dine varer. Det kan desuden være vanskeligt at finde veganske råvarer i et almindeligt supermarked, som også er til at betale. Er du uheldig, kan udvalget være meget begrænset.

 

For det tredje er måltidskasser efterhånden blevet noget, de fleste økonomisk kan komme i nærheden af. De dyreste måltidskasser er naturligvis ikke for alle og enhver, men selv hvis du er vant til at kunne frembringe billig aftensmad ved at handle selv, kan veganer-måltidskasser sagtens give økonomisk mening – især hvis man medregner din ”timeløn”, altså den tid du bruger på alt andet end at lave mad.

 

Hvordan er dine muligheder?

Som nævnt er både veganisme og måltidskasser to fænomener, hvor pilen kun peger én vej – og det er opad. Flere og flere hopper med på vognen, og mange veganere har ligeledes fået øjnene op for de fordele, måltidskasserne tilbyder i hverdagen, hvor det kan være svært at nå det hele. Det betyder også, at de firmaer, som tilbyder måltidskasseløsninger, så småt er begyndt i et større omfang at kreere egentlige veganske måltidskasser. Det drejer sig fx om Simple Feast og Aarstiderne, som nøje har udvalgt og sammensat gode, nærende råvarer i en veganer-måltidskasse, der indeholder alle de grøntsager, du kan drømme om.

 

Selvom antallet af udbydere p.t. ikke er lige så højt som markedet for de mere traditionelle måltidskassekoncepter, er der ingen tvivl om, at de kommende år udelukkende vil medføre endnu flere virksomheder, som tilpasser sig efterspørgslen efter et vegansk alternativ.

 

Er det noget for dig?

Måltidskasser er selvfølgelig ikke for alle og enhver, men firmaerne har forsøgt at skræddersy løsninger til stort set alle tænkelige situationer og behov. Der findes således måltidskasser til såvel den studerende, børnefamilien og singlen, der gerne vil tabe sig. Uanset om I er to eller fire, der spiser med, og om det er onsdag og torsdag eller hele ugen, kan du således finde noget, som passer til jeres familiesituation. Hvis du godt kan lide at bruge tid i køkkenet, skal du desuden ikke være bange for, at du helt bliver erstattet af måltidskasserne. De kræver trods alt stadig, at du bruger noget tid på at tilberede den mad, du spiser, så hvis du gerne vil føle de råvarer, der indgår i din mad, skal du ikke lade dig skræmme af, at måltidskasser virker så nemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *