Hvorfor skal du investere i en elcykel?

Følgende artikel er sponseret.

Overvejer du, om du fremover skal lade bilen stå og hoppe på cyklen i stedet, når du skal på arbejde? Vinder bilen dog alligevel altid, fordi du ikke orker at tage den stejle bakke hver morgen, eller fordi der er for mange kilometer på arbejde, til du vil cykle frem og tilbage? En elcykel er i så fald den rette løsning for dig. Med en elcykel kan det virke mere overkommeligt at tilbagelægge flere kilometer sammenlignet med, hvis du trasker derudad på en almindelig cykel. Elcyklens motor yder dig en stor hjælp, og så er det ingen sag at vælge cyklen fremfor bilen. Men hvilke fordele er der ellers ved at investere i en elcykel? Og er der nogle regler, du skal være opmærksom på? Det kan du få svar på ved at læse dette blogindlæg.

 

Hvilke fordele er der ved en elcykel?

Vi kan hurtigt blive enige om, at det er sundt for helbredet at tage cyklen og lade bilen stå. Det gælder også, selvom du køber en elcykel i stedet for en almindelig cykel. Har du en elcykel, vil du formentligt have større tendens til at tilvælge cyklen fremfor bilen. Trods motorhjælp får du stadig rørt dig væsentligt mere ved at bruge elcyklen som transportmiddel sammenlignet med, hvis du sætter dig ind i bilen eller bruger offentlig transport. Men et øget aktivitetsniveau er ikke det eneste, elcyklen kan bidrage til. Prøv at udregne det beløb, du månedligt bruger til brændstof og/eller offentlig transport. Hvis vi antager, du bruger du 600 kroner om måneden på transport og kigger på en elcykel til 6.000 kroner. Det vil sige, at du kun skal eje elcyklen i 10 måneder, før elcyklen er tjent hjem igen. Der er heller ingen tvivl om, at en cykel – og også en elcykel – er en af de mest miljøvenlige transportmidler, du kan vælge. En elcykel vil være en god investering.

 

Familiens transportmiddel

Det er ikke kun dig selv, der kan få gavn af en elcykel. Står du og familien og overvejer at købe en bil eller måske en bil nummer to, fordi I skal have hverdagens gøremål til at hænge sammen? I så fald kan i overveje en el-ladcykel. En el-ladcykel fungerer præcist som en almindelig cykel, forskellen er bare, at cyklen har monteret et lad foran, hvor der er plads til at sidde ned. El-ladcyklen er derfor ideel til børnefamilier, der skal hente og bringe børn. Det kan især være en fordel at investere i en el-ladcykel, hvis familien bor i en storby. Her kan trafikken ofte være præget af kører og trafikpropper, hvorfor det oftest er nemmere at komme rundt på cykel. Snup cyklen og nyd naturen med børnene, de vil helt sikkert nyde den friske luft. Cyklens lad er også en god løsning, hvis du skal klare indhandlingen på vej hjem. I stedet for at placere indkøbsposer på en bagagebærer eller tage bilen ned til supermarkedet, kan du trygt transportere dine varer hjem på ladet.

Lovgivning for elcykler

Selvom en elcykel umiddelbart virker som et ganske harmløst transportmiddel, er der alligevel en lovgivning, du skal forholde dig til. Grunden til, at der er et reglement inden for brugen af elcykler, er, at det er et motordrevet køretøj. Den første regel er, at hjælpemotoren kun skal kunne afgive effekt, hvis pedaler bliver betjent samtidigt. Anden regel foreskriver, at elcyklens motor højest må afgive en effekt på 250 watt. Hertil må motoren kun have effekt, hvis hastigheden er 25 kilometer i timen eller under. Foruden lovgivningen, der er forbundet med cyklens mekanik, gælder naturligvis også de gængse regler, som er for almindelige cykler i trafikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *