Træn rigtigt og få det bedste udbytte

Følgende artikel er sponseret.

Det er skønt at træne, og når man først kommer afsted, føles det virkelig godt for både krop og sjæl. Men selvom det er dejligt, vil man også gerne have det maksimale ud af det, mens man gør det. Med blot en lille smule opmærksomhed på tidspunktet, du træner på, kan du rent faktisk komme et langt stykke mod at få det maksimale ud af din træning – uden at ændre træningsform overhovedet. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Læs med her og bliv klogere på, hvilke tidspunkter på dagen der egner sig bedst til forskellige træningsformer. Måske viser det sig, at du allerede gør det rigtigt, og så kan du passende klappe dig selv på skulderen. Måske viser det sig, at du kan lave små ændringer og derved få meget mere ud af din træning.

 

Morgentræning

Rigtig mange træner om morgenen, og det er en rigtig god idé. Det hjælper hovedet og kroppen til at vågne, og der er ikke noget bedre end at starte dagen med en omgang træning, inden du skal videre på arbejde eller i skole.

Fordelene ved morgentræning er da også mange. Kroppen er udhvilet, og aftensmaden fra aftenen før er længe fordøjet. Det er dog ikke nødvendigvis alle træningsformer, som er lige optimale helt fra morgenen af. Idet kroppen tit lige skal bruge et par timer på at komme i gang, vil du sandsynligvis ikke præstere ret godt i svær tekniktræning eller i højpulstræning fra morgenen af.

 

Træning i frokostpausen?

Lad være med det. Det er den allerkorteste og mest præcise version. Der er ikke mange fordele ved at presse en træning ind i frokostpausen, idet både krop og hoved ofte har brug for en reel pause på den tid af dagen. Derudover har du også brug for mad, da du stadig har en halv dag tilbage, som du også skal klare – og helst ikke bare klare, men trives i.

Læg derfor som udgangspunkt din træning uden om middagspausen. Selvom vi ikke lever i varme temperaturer som i syden, har din krop stadig brug for en siesta, og det skal du huske at give den.

 

Slut dagen af med manér

Hører du til den gruppe af mennesker, som har et 6-16-job, skal du ikke stresse over, hvornår du så skal nå at træne. For det er rent faktisk sent på eftermiddagen, som er det allerbedste tidspunkt at træne på. Det er her, kroppen som udgangspunkt kan yde sit allerbedste; både når det kommer til styrke og smidighed. Træner du her, skal du huske at spise et mellemmåltid et par timer inden, så du har energi nok.

Se i øvrigt om du kan undgå at træne om aftenen og særligt sent om aftenen. Koncentrationsevnen er dalende her, og derfor er risikoen for skader også højere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *