Sådan laver du dine egne træmøbler til haven

Følgende artikel er sponseret.

Har du det helt rette billede af, hvordan det perfekte træmøbel eller andre genstande fremstillet af træ skal se ud, men problemet er bare, at du ikke kan finde noget lignende i butikkerne? I så fald kan du slippe din kreativitet løs og gå i gang med at designe og skabe dine egne træmøbler.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Virker det som et omfangsrigt projekt, og er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad? Så læs med i dette blogindlæg, hvor du får tips til at lave dine egne træmøbler – både til haven og stuen.

Lav personlige træmøbler til haven

En fordel ved selv at fremstille dine møbler er, at du kan tilpasse designet præcis til dit hjem og dine behov. Har du en krog i haven med en sjov facon, hvor det er svært at få et møbel til at passe ind, er det en oplagt mulighed at udnytte havekrogen ved selv at gå i gang med et kreativt projekt. Du kan udnytte dine havekvadratmeter ved at lave en bænk med plads til opbevaring nedenunder. Det kan både være i form af skuffer og hylder – det afhænger blot af, hvad dine evner rækker til, hvad du foretrækker i forhold til design, og hvilke funktioner du ønsker, møblet skal have. Står bænken overdækket, er opbevaringspladsen under ideel til brænde, tæpper, tomme urtekrukker etc. Naturen gør et eller andet ved os mennesker, og bede med smukke blomster, der dufter, får os i godt humør. Derfor kan du passende udnytte dine bede ved at fremstille en langbænk, der går langs bedets kanter. Bænken vil med stor sandsynlighed blive dit yndlingssted at nyde eftermiddagskaffen på en lun sommerdag.

Udnyt pladsen på altanen

Bor du i lejlighed eller i et hus med flere etager, og er du så heldig at have en altan, hvor du kan sidde og nyde udsigten? Det svære ved at udnytte altanen er at finde et møbel, der passer perfekt til altanens størrelse. Derfor kan du eksempelvis lave en siddesofa, der går fra bygningens mur til siden på altanen, og du kan lave bænken så dyb, at du både kan ligge og sidde på den. Når du vælger selv at lave bænken, kan du få bænken i præcis de mål, du ønsker. Det kan nemlig være en større opgave at finde et møbel, der passer til netop din altan. Bænken kan du vælge at designe med ben eller skrue den fast på muren. Igen afhænger det af, hvilke muligheder du har.

Du kan også købe fliser til altanen på nettosten.dk

Husk at have det rigtige grej

Når du fremstiller dine egne træmøbler, er det naturligvis vigtigt, du har det rigtige grej. Det gælder både materialer og værktøj. Vælg træ, der kan tåle vind og vejr, og husk at behandle træet med olie, så møblet holder i længere tid. Hvor ofte, du skal oliere, afhænger af trætype og den olie, du bruger. En trædrejebænk kan blive din største hjælpende hånd, når du skal producere dit møbel. Trædrejebænken er nærmest uundværlig, når det gælder bearbejdning af træ – eksempelvis til fremstilling af møbler, men også hvis du vil begive dig ud i at lave dine egne træskulpturer til haven eller små skåle til servering. Der findes forskellige varianter af trædrejebænke, og du kan både få en, der skal stå på gulvet, og en, der skal placeres på bordpladen. Trædrejebænke har desuden forskellige funktioner, og nogle er mere avanceret end andre. Nogle kan kapere større materialer, mens andre trædrejebænke er beregnet til mindre arbejdsemner. Hvilken trædrejebænk, du skal gå efter, afhænger af, hvor stort et projekt du skal i gang med.