Sådan får du job efter studiet – tre simple, men gode råd

Følgende artikel er sponseret.

Det er ikke sikkert, du skænker din fremtidige karriere mange tanker, mens du endnu sidder på skolebænken, men det burde du måske. Selvom dimittendledigheden ikke længere ser helt så sort ud som tidligere ifølge Altinget, står nyuddannede arbejdssøgende ikke altid forrest i køen til de bedste jobs. Du kan dog gøre rigtig meget for at forbedre dine chancer, også mens du studerer. Nedenfor har vi samlet tre forholdsvis simple, men ganske effektive anbefalinger, du med fordel kan tage til dig, hvis du ønsker at springe over ledighedskøen.

Det relevante studiejob er stadig guld værd

Ja, vi ved det; studiejobs vokser ikke just på træerne – og da slet ikke de relevante. Ikke desto mindre bør du kraftigt overveje at kigge dig om efter et studiejob, der på den ene eller anden måde er relevant ift. din uddannelse og et fremtidigt job. En undersøgelse foretaget af IDA viser, at 52 % af nyuddannede ingeniører med et studierelevant job i bagagen gik direkte fra skolebænken til beskæftigelse, mens dette tal for personer uden studiejob blot var 26 %. Med andre ord er det relevante studiejob altså en afgørende faktor for, hvorvidt du kan skifte SU ud med fast løn og søde kolleger, eller om du må vente lidt og tage til takke med dagpenge.

Vær ikke kræsen i din jobsøgning – selvom arbejdsopgaverne ikke virker sindsoprivende eller værdiskabende, vil studierelevant beskæftigelse altid pynte på dit CV. Mange studerende vælger desuden at arbejde frivilligt, hvis de ikke kan finde et betalt studiejob, og dette er bestemt ikke nogen dårlig idé, hvis stillingen og arbejdet er relevant. Forholdsvis mange jurastuderende arbejder eksempelvis som gældsrådgivere et par timer om ugen uden løn.

Deltag aktivt i studiemiljøet

Noget af det, arbejdsgivere kigger efter i en ansøgning, er, hvad vedkommende tidligere har beskæftiget sig med. Et gabende tomt CV uden den store erfaring – det værende erhvervsmæssigt eller generelt – betyder i de fleste tilfælde, at kandidaten havner nederst i bunken af ansøgninger. Studiemiljøet er en oplagt måde, hvorpå du kan gøre din profil mere interessant. Her findes et væld af forskellige foreninger og organisationer, hvis arbejde og formål kan være relevant ift. dit studie og/eller et kommende arbejde.

Bliv iværksætter, mens du læser

Har du rigeligt med tids tilovers efter ugens forelæsninger og holdundervisninger, og er du ikke bleg for at lægge hånden på kogepladen? Rigtig mange unge springer i disse år ud som selvstændige erhvervsdrivende, og flere har vist, at studier og virksomhed sagtens kan kombineres. Det er forholdsvis nemt at komme i gang med livet som selvstændig – det er ganske gratis at starte en enkeltmandsvirksomhed, og der findes et væld af smarte programmer, der gør alt fra bogføring til lønudbetaling let som en leg.

Tager du chancen som selvstændig, viser du over for potentielle arbejdsgivere, at du handler og tør løbe betydelige risici. Og hvem ved – måske bliver virksomheden så stor en succes, at du ikke har behov for at finde et job, når du engang lægger skolebøgerne på hylden?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *