Tre typiske nytårsforsætter – og hvordan du kommer i mål

Farvel 2016, og goddag år 2017. Er du, som danskerne er flest, har du i forbindelse med nytåret sat dig selv et eller flere mål for det kommende år. Rigtig mange af os er ambitiøse omkring at gennemføre markante livsændringer i anledningen af et nyt år, men efterhånden som hverdagen atter indfinder sig, svigter motivationen, og de dårlige vaner vender stærkt tilbage. I denne artikel har vi samlet tre klassiske nytårsforsæt og vores bud på, hvor det går galt, samt hvordan du undgår de mange faldgruber.

Jeg vil tabe mig…

Det mest populære nytårsforsæt er den klassiske målsætning om et varigt vægttab, enten via en drastisk kostomlægning eller en mere aktiv livsstil – i mange tilfælde begge dele. 2017 er en oplagt anledning til at smide de overflødige kilo og blive strandklar, men projektet kuldsejler ofte i løbet af de første uger, oftest som et resultat af:

  •       Dårligt vejr, der “umuliggør” motion og anden fysisk aktivitet
  •       Festlige begivenheder, hvor man føler sig ”tvunget” til at spise usundt eller drikke alkohol
  •       Lange arbejdsdage, der dræner kroppen for energi
  •       Manglende viljestyrke ift. at holde ved
  •       Manglende overskud, hvilket resulterer i fastfood og for mange timer på sofaen.

Ovenstående er blot et lille udsnit af de mange traditionelle undskyldninger, du muligvis benytter ift. at retfærdiggøre din manglende indsats. Det er dog forholdsvis nemt at undgå langt størstedelen af faldgruberne. Halter motivationen, når det kommer til fysisk aktivitet, kan du med fordel alliere dig med en kammerat, som også ønsker at tabe sig. På denne måde svigter du ikke kun dig selv, hvis du ikke kommer af sted – du har nemlig også en forpligtelse over for din ven. I relation til en sundere og mere varieret kost er gode råd ligeledes billige. Sund madlavning er nemlig hverken dyrt eller krævende, såfremt du holder dig til simple opskrifter og får familien til at hjælpe til i køkkenet. Gør det til hele familiens projekt at blive sundere, så du ikke er alene om kampen.

Jeg kvitter smøgerne…

Er du og dine omgivelser træt af dit behov for at trække vejret gennem et filter, er 2017 året, hvor du kvitter smøgerne. Det er dog de færreste, der fra den ene dag til den anden kan stoppe med at ryge, og det er ofte til festlige arrangementer, at rygerne falder i. Har du ikke viljestyrke nok til en kold tyrker, bør du snarere fokusere på en nedtrapning – i stedet for at ryge 3 pakker om ugen, så forsøg at trappe ned til 2,5 i løbet af en uge, 2 i løbet af 14 dage osv.

Jeg vil finde mig et nyt arbejde…

Går din chef dig på nerverne, eller trænger du blot til luftforandring? Mange danskere benytter det nye år til at finde andre, mere spændende græsgange, men når det kommer til stykket, vinder tryghed og stabilitet ofte over uvished og nye udfordringer. Er du fast besluttet på at tage det næste skridt i karrieren, er der flere muligheder. Opret dit CV i en jobbank, søg uopfordret eller forhør dig diskret i dit netværk. Hvis du ikke har råd til en periode med arbejdsløshed, bør du være forsigtig i din jobsøgning, da du ellers kan risikere at starte det nye år med en opsigelse.

CategoriesUncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *