Skab overskud i hverdagen med disse tre nemme retter

Hverdagen er for mange ikke identisk med flere timers forberedelse i køkkenet til aftensmåltidet. Der er simpelthen ikke tid til gourmetretter, da næste dag skal planlægges, børnene passes og oprydningen ordnes. Derudover gælder det om for de fleste at finde en række simple, men samtidig lækre retter, der kan tilfredsstille alles forventninger til aftensmaden. Læs med herunder og få tre bud på simple retter, som hver kræver ganske lidt forberedelsestid.

Kyllingefileter og pasta med pesto

Selvom titlen på dette aftensmåltid ikke emmer af overdådighed, vil retten med garanti blive værdsat hos familiens små medlemmer – og hos de studerende, som ikke ønsker at bruge for mange penge på aftensmaden. For at lave denne velsmagende og proteinrige ret skal du blot have fat i en pakke kyllingefileter, pastaskruer, pesto, frisk mozzarella og tomater. Start med at forberede kyllingen ved at lægge fileterne i et fad for herefter at smøre et lag pesto ovenpå. Derefter skærer du mozzarellaen i skiver og lægger skiverne ovenpå fileterne. Til sidst lægger du et par skiver tomater ovenpå, og så skal retten ellers ind i ovnen i omkring 35-40 minutter. Imens fileterne er inde i ovnen, skal du blot sørge for at koge pastaen i den tid, som står beskrevet på pakken. Efter pastaen er kogt, hælder du en portion pesto ned i gryden og blander de to ting sammen. Så er der skabt et lækkert måltid, som især pesto-elskere vil sætte pris på.

Grøntsagswok med masser af smag

En wokret er for mange studerende blevet en klassiker på en hverdagsaften, da denne ret er billig at købe ind til. Wokretter kan heldigvis sammensættes på en lang række forskellige måder, så du ikke behøver at lave den samme udgave hver onsdag aften. Til indlæggets wokret, som giver omkring fire portioner i alt, får du brug for tre firkanter med æggenudler, 500 gram frosne wokgrøntsager (eller 400 gram friske grøntsager), en dåse kokosmælk, en teskefuld rød karrypasta, en teskefuld salt, en spiseskefuld olie og peanuts. For at lave retten skal du starte med at blande kokosmælk, karrypasta og salt sammen i en skål. Steg herefter grøntsagerne på en pande sammen med olien, hæld kokosmælksblandingen i og tilsæt nudlerne. Lad det hele simre, indtil at kokosmælken er helt absorberet. Hvis nudlerne ikke dækkes ordentligt af kokosmælken, skal du blot sørge for at hælde lidt vand i retten. Når wokken er færdig, er prikken over i’et en lille håndfuld peanuts, som står i en dejlig knasende kontrast til den ellers bløde grøntsagswok.

Laks og ovnkartofler med en sprød salat

Indlæggets sidste nemme aftensmåltid består af laks og ovnkartofler – en ret som er utrolig lækker på en lørdag aften, hvor du ønsker et nemt måltid, så du kan bruge størstedelen af aftenen foran tv’et eller på at finde selskabslokalet til den næste fest. Først og fremmest skal du placere laksefileterne i et fad for herefter eventuelt at smøre dem ind i lidt citronsaft. Dernæst kan du enten vælge at skrælle en portion kartofler og smøre disse ind i en omgang olivenolie eller blot tage en pose frosne ovnkartofler fra fryseren. Sæt laksen og kartoflerne ind i ovnen og fokuser derefter på den sprøde salat bestående af blomkål, rødkål, spidskål, radisersamt en dressing af citronsaft, flydende honning og olivenolie. Kålen og radiserne skæres i tynde strimler, fx på et mandolinjern. Herefter rører du citronen sammen med honningen og olivenolien og vender dressingen sammen med kålblandingen. Når det er overstået, er din laks og de lækre kartofler færdige, og du kan nyde det fulde måltid sammen med et glas isvand eller hvidvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *