3 gode råd: Sådan får du en indbydende have

Følgende artikel er sponseret.

Særligt om sommeren elsker vi danskere at bruge tid i haven. Dog gider vi ikke bruge tid i haven, hvis den hverken er indbydende eller til at være i. Derfor er det utroligt vigtigt, at du sørger for at skabe en have, der indbyder til ophold, og som du har lyst til at bruge din tid i – ikke kun om sommeren, men hele året rundt, hvis du havde muligheden for det. Der er ikke noget bedre end at kunne sidde og nyde en skøn have om sommeren sammen med gode venner eller familien. I denne artikel giver vi dig derfor tre gode råd til, hvordan du skaber en indbydende og skøn have.

En ryddelig og pæn have

Første skridt på vej mod en indbydende have er at sørge for, at din have er ryddelig og pæn. Sørg for at fjerne sådan noget som ukrudt og forstyrrende elementer fra haven. Nogle har mursten, brolægning eller lignende stående i haven. Dette skal enten bruges, gemmes væk eller smides ud. Der er intet pænt eller indbydende ved haven, når sådan noget som dette står fremme. Hellere have en have med så få elementer som muligt end en have, der ser rodet og forstyrrende ud. En have med meget rod kan også ende med at stresse dig i stedet for at give dig den ro og glæde, som en have burde give.

Blomster og planter

Når du har ryddet haven for diverse ting og sager og gjort den ryddelig at se på, skal du overveje, hvad den så skal fyldes med. Det klassiske valg er planter og blomster, da det er med til at skabe en smuk have, som man har lyst til at være i. Mange fravælger sådan noget som blomster og planter, fordi de ikke har grønne fingre. Det er der dog ingen grund til. Er du en af dem, kan vi nemlig fortælle dig, at der er rig mulighed for at finde planter og blomster, der ikke kræver den store mængde pasning. Det er derfor også muligt for dig, som ikke gider at ligge på knæ i haven og ordne blomster. Vil du gerne have en overdådig have, selvom du ikke selv gider at passe den, kan du også altid vælge at hyre en gartner.

En skøn terrasse

Sidst skal du sørge for at have et sted, hvor du kan sidde og nyde din – nu – skønne have – både for dig selv eller med venner og familie. Hvis ikke du allerede har en terrasse i haven, er det bare med at få anlagt en. Du kan enten vælge at anlægge den i forlængelse af dit hus, men du kan også vælge at placere den midt i haven, i et hjørne eller lignende.

Du kan bygge din terrasse i træ eller sten – det er hvad, der passer dig og din stil bedst. Hvis du vil gøre din terrasse så brugbar som muligt, er det en god idé at sørge for et overdække. På den måde kan du sagtens opholde dig udenfor, selvom det begynder at regne.