Sådan passer du godt på boligens tag

Følgende artikel er sponseret.

En stor del af husets udtryk ligger i dets tag. Passer taget ikke til husets resterende stil, vil det give en negativ effekt på resten af husets udseende. Derfor gælder det om at sørge for at vælge et tag, der går hånd i hånd med boligens look. Når taget er valgt, er det vigtigt at passe godt på det. Skader og tilgroede tage er ikke blot grimt at se på, men kan også få alvorlige konsekvenser for husets stand. I sidste ende kan det blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis man ikke passer godt på sit tag. Det gælder altså om at vedligeholde løbende, sådan du ikke står med en pludselig skade og kæmpestor regning.

I denne artikel giver vi dig gode råd til, hvordan du passer godt på din boligs tag. På denne måde forlænger du tagets levetid, hvilket er arbejde, der er særdeles godt lagt ud.

Bølgeeternit og betontagsten kræver minimum vedligeholdelse

Har du tænkt praktisk ved valg af tag til din bolig, er taget højst sandsynligt lavet af bølgeeternit eller betontagsten. Disse to materialer kræver nemlig minimum vedligeholdelse, hvilket for mange er en stor fordel.

Er det bølgeeternit, som taget består af, bør du ikke male det på noget tidspunkt. Ubehandlede bølgeplader, som blot males på den ene side, kan nemlig blive ramt af skader. I stedet bør du afrense pladerne for at gøre dem pæne igen. Rensning er f.eks. nødvendigt ved plage af alger og mosbelægninger.

Betontagsten har typisk en lang holdbarhed, da de er modstandsdygtige overfor vind og vejr. Derudover er de generelt beskyttet mod mosbelægninger og alger. Skulle du dog komme ud for alger og mos på dit tag af betontagsten, vil en tagrensning alligevel være nødvendig. På denne måde undgår du sprækker og frostskader.

Tegl-, naturskifer- og kobbertage har lang holdbarhed

Består dit tag af tegl, naturskifter eller kobber, har du valgt et yderst holdbart tag. Dog kan tage af tegl hurtigt få grønne algebelægninger, som skal fjernes i en fart. Bliver algebelægningerne for voldsomme, kan tagstenene nemlig få svært ved at ånde, hvilket kan føre til endnu større tagskader. Du bør derfor være ekstra opmærksom på alger, hvis du har et tegltag.

Naturskifer er et meget modstandsdygtigt tag, der faktisk kan holde i over 100 år. Det kræver ikke den store vedligeholdelse at have naturskifertag, men det er godt at holde øje med blade, mos og lignende med jævne mellemrum. Kommer der mange blade og mos, bør disse fjernes.

Har du valgt smukt kobber som tag, vil du have minimum vedligeholdelse. Det eneste, du her skal gøre, er at foretage en tagrensning, hvis mange blade og skidt har samlet sig på overfladen.

Som du kan se, er det forskelligt fra tagtype til tagtype, hvor meget vedligeholdelse du bør foretage dig. Dog er fælles for alle materialer, at de indimellem kræver en grundig tagrensning. Dette er f.eks. i forbindelse med samling af alger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *