3 måder at skabe mere plads i hjemmet

Følgende artikel er sponseret.

Smarte løsninger er en måde, hvorpå man kan skabe mere plads i hjemmet. Dette er ideelt for dig, der bor i en lille bolig, har brug for mere opbevaringsplads eller blot ønsker at have mere luft mellem møblerne. Uanset hvorfor du ønsker at skabe mere plads, er det ofte en billigere løsning end at skulle lede efter en større bolig.

Der er mange måder, hvorpå man netop kan skabe mere plads i hjemmet, og dette giver vi dig inspiration til lige her. På denne måde kan du udnytte din eksisterende plads til fulde, eller du kan få idéer til, hvordan du skaber ekstra plads.

Vælg skydedøre i stedet for almindelige døre

Har du mulighed for at udskifte boligens indvendige døre, kan du faktisk skabe ekstra plads i hjemmet ved at vælge skydedøre. Skydedøre kræver ikke plads til dørens åbning, og dette kan for mange være netop den løsning, der giver ekstra luft. Derudover ser skydedøre elegante ud, og udtrykket i boligen bliver luftig og åben. Dog giver skydedøren selvfølgelig stadig mulighed for at lukke døren og få privatliv.

Kan du ikke skifte hjemmets døre ud, kan du alligevel nyde godt af skydedørenes fordele. Her vælger du blot garderobeskabe med skydedøre eller indbygger et garderobeskab i væggen med skydedøre. Ved at gemme skydedøren ind i garderobeskabet optager du ikke en hel flade, når du åbner skabet. Dette er perfekt til boliger, som har små soveværelser og rum.

Den sidste ting, som du kan anvende skydedøre til, er som rumopdeler. Her kan du dele diverse rum op ved blot at anvende meget lidt plads. Dette er en genial måde at lave en rumopdeler på, hvor døren ikke skal bruge meget plads ved åbning.

Udgravning af en praktisk kælder

Ønsker du at bygge til din grund, men har du ikke pladsen til det på jordoverfladen, kan du med fordel udnytte jorden under huset. Ved at udgrave en kælder kan du skabe masser af praktisk plads, der f.eks. kan bruges til viktualierum, badeværelse, vaskekælder, opbevaringsrum eller værksted. Muligheder er mange, og derfor bør du stærkt overveje denne løsning.

Mange tror, at det er dyrere at udgrave en kælder fremfor at bygge på jorden, men dette er ikke nødvendigvis tilfældet. Ofte koster det faktisk det samme, og det skal derfor ikke være økonomien, der afholder dig fra at lave en kælder.

Udgravning af kælder priser er forskellige, og du kan både lave en dyr eller billigere løsning.

Skabsplads ovenpå og skuffer under skabet

Skabe er guds gave til boligindretning, fordi det giver masser af opbevaringsplads. Uanset om skabene er indbyggede eller blot tilføjet til rummet, er det en perfekt måde at få plads til ting. Dog kan du udnytte skabenes muligheder endnu mere, sådan du virkelig får udnyttet al pladsen.

Hvis garderobeskabet eller boligens andre skabe ikke går helt op til loftet, vil du automatisk have ekstra plads at gøre godt med. Du kan vælge at bygge små skabe ovenpå det eksisterende skab, placere opbevaringskasser eller blot lægge ting på skabets top. Det gode ved at bygge et ekstra skab ovenpå er, at du får gemt tingene af vejen. Derudover gør det rengøringen lettere, da der ikke samler sig støv ovenpå skabet på samme måde som ellers.

Det er ikke kun skabets top, du kan gøre brug af, men også skabets bund. Hvis skabet ikke går helt ned til gulvet, vil du have mulighed for at udnytte pladsen herunder. Især køkkensokler består blot af tomrum, hvor du kan isætte smarte skuffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *