Sådan gør du bilen forårsklar

Følgende artikel er sponseret.

Vinterens sne, sjap og vejsalt er hård kost for din bil. Den skal derfor have lidt ekstra kærlighed, inden du slår dørene op til forårsmånederne.

Det er nemlig ikke kun hus og have, der skal klargøres til den nye årstid – også bilen skal have en større omgang. Vi giver dig her en række tips til, hvordan din bil kan komme til at køre upåklageligt i forårsvejret.

Skift af bilens dæk

Selvom vejret i Danmark stadig ikke egner sig til sommerdæk endnu, er det en god idé allerede at overveje, om du kan bruge dine gamle dæk. Dine dæk kan have overnattet hele vinteren i din garage eller kælder, og derfor skal du være ekstra opmærksom på, om de egner sig til endnu et forår eller en sommer på vejene. Det gør du ved at tjekke efter, at de hverken mangler mønster eller har mistet lufttryk.

Når du skal pakke dine vinterdæk væk, skal du sørge for at gøre dem rene. Med vinterens vejsalt risikerer du nemlig, at dine dæk korroderer og derfor ikke kan genbruges til næste vinter. Derfor er det vigtigt, at du gør dem flotte og rene, selvom de blot skal ned i kælderen og stå stille.

Indvendig og udvendig rengøring

Det handler om at få bilen vasket både udvendigt og indvendigt efter vinterens hårde frost og kulde. En grundig vask kræver mere end blot 50 kroner i vaskehallen. Faktisk er det bedst at vaske bilen i hånden, selvom det selvfølgelig kræver længere tid og flere kræfter end vaskehallen.

Du skal huske at rengøre alle bilens hjørner, kanter og samlinger. Den gode håndvask tager  sin tid, men det er god pleje af din bil. Risikoen er nemlig, at vinterens snavs og saltrester gnaver og giver rusten bedre mulighed for at udfolde sig. Det er også en god idé at give bilen den samme tur indvendigt. Støvsug bilen og vask den efter i alle kroge. Som en ekstra ting kan du også tage måtterne ud, gøre dem rene og lufte dem ekstra godt ved at hænge dem på din tørresnor. Derefter kan du åbne dørene og lade vinden suse igennem, så du fjerner den fugt, der er kommet ind i bilen hen over vinteren.

Når du endelig har rengjort bilen, kan du glæde dig over, at bilen både skinner og er parat til at indtage foråret.

Tjek for lakskader

For at sikre at bilen ikke ender som en stor bunke rust, skal den tjekkes for lakskader. Du kan enten køre på værkstedet, rustbeskyttelsescenteret eller selv efterse din bil for skader.

Bilen har lige kørt flere måneder i kulde og snevejr og kan nemt have fået lakskader efter sten og salt på vejene. Lakken er nemlig ekstra følsom overfor skader, når vejret har været som i år. Ekstra kulde højner risikoen for, at lakken udvikler huller, som kan generere store og små rustskader på bilens karosseri. Hvis der er tale om større rusthuller, er det dog en god idé at køre forbi din lokale mekaniker, hvis bilen skal have mange år at leve i endnu.

Som en sidste ting er det også vigtigt at tjekke, om bilen har nok sprinklervæske og kølervæske på. Du skal også være opmærksom på, at både gamle og nye biler er dårlige til at slå alarm, når bilen ikke har nok olie på motoren. Selvom mange biler indeholder advarselslamper, der blinker og larmer, når mængden af olie når sit laveste, så sker det ofte for sent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *