Rummelig rejse: Gør plads til hyggen

Følgende artikel er sponseret.

Hvert år vælger mange danskere i deres sommerferie at søge ud over Danmarks grænser for at finde mere eksotiske forhold, end sommeren herhjemme som regel byder på. Mange familier foretrækker af forskellige årsager at pakke bilen og køre mod sydligere himmelstrøg, og det er ikke tilfældigt. Der er nemlig mange gode grunde til at vælge bilferien. Læs med her og bliv inspireret inden årets ferieplanlægning.

Hygge og samvær: Bilferien betyder tid til hinanden

For mange er ferieugernes rejser en oplagt måde at nyde hinandens samvær i familien på. I en travl hverdag er det ikke altid en selvfølge, at der er tid til leg, spil og hygge i ugens løb, og derfor er disse aktiviteter for manges vedkommende højt prioriteret, når turen går sydpå.

Til dette formål er bilferien helt perfekt. Uanset om rejsen går til Sydtyskland, Frankrig, Italien eller Kroatien, venter der en god køretur. Det giver anledning til snak og hygge, der bringer relationerne i spil og hjerteligheden frem alle – betinget af, at ungerne ikke ryger i totterne på hinanden, selvfølgelig. Dette løses dog ofte med lidt forberedelse. Sørg især for at medbringe spil og lege i bilen, så jer, der ikke kører, kan have det sjovt undervejs.

Som sild i en tønde: Pladsmangel er problemet, der ikke kan undgås

Uanset hvor mange børn der er med på ferie, og hvor meget bagage der er proppet ind i bagenden af familiebilen, ved du, hvis du har været på bilferie før, at der næsten aldrig er plads til overs. Særligt ofte kan pladsmanglen, ganske paradoksalt, være et problem, når man har en campingvogn med. Ofte fyldes campingvognen med ting og sager, der skal med på ferie. Det, der kommer bag på nogle, er, at de ikke har noget sted at stille deres grill, stangtennis og havemøbler, når de kommer frem og gerne selv vil bruge pladsen i campingvognen.

Dette problem kan dog let løses ved at medbringe et separat opbevaringstelt. Et opbevaringstelt kan let sættes op ved siden af campingvognen, og heri kan jeres medbragte remedier stå ugeneret af vind og vejr.

Vær beredt: Lad ikke lovens lange arm ødelægge ferien

Inden du starter bilen og tager familien med på køreferie sydpå, er det en fordel, hvis du sætter dig godt ind i de gældende regler i de lande, du kører igennem. I mange lande er der nogle regler, der omhandler påbud om eksempelvis advarselstrekanter i bilen og refleksveste inden for en armslængde. Selvom disse er simple foranstaltninger, kan de være forskellen på, om ferien bliver en succes eller ej. Der er næppe noget så kedeligt som at blive stoppet halvvejs fremme og modtage en ordentlig bøde for en fejl, der i virkeligheden bare er en formalitet. Køb derfor sikkerhedsudstyret hjemmefra i forvejen, og sikr dig, at din bil og dens udstyr lever op til reglerne i samtlige af de lande, I kører igennem. Tilbage er der vist kun at sige: God rejse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *