Marokkanske tæpper til boligindretning

I dag er vi mere end nogensinde bevidste omkring vores boligindretning. Vi danskere ønsker at vise personlighed og diversitet i vores måde at indrette vores hjem på. Marokko har en speciel og autentisk stil hvad angår boligindretning. At udvælge et tæppe til hjemmet kan sammenlignes med anskaffelsen af kunst. Et marokkansk Beni Ouarain tæppe er fremstillet i 100% uld. De marokkanske tæpper bliver håndvævet af marokkanske stamme kvinder. De er mestre i at håndvæve tæpperne i deres hjemland. I marokkanske tæpper taler man ofte om 3 forskellige kategorier i forhold til kvalitet og materiale. Det mest populære og anerkendte tæppe er Beni Ouarain, der er håndvævet i aller fineste kvalitet. Ulden er stærk og modstandsdygtig overfor langvarig slid, hvilket gør tæppet ideelt som et gulvtæppe i stuen eller som et tæpper under spisebordet. Det er tæpper, som normalt er udsat for en del slid ved brug. Det er derfor ikke uden grund at det er det mest populære vævnings værk i Marokko, og er verdenskendt. 

Der findes også kelimtæpper, der sammenlignet med Beni Ouarain tæppet ligeså er håndvævet af berberstammen. Kelim kommer af en speciel væveteknik, der er udbredt fra østen til Nordafrika grundet silkevejen. Du kan også få andre uldtæpper, som er vævet i Atlasbjergene, disse har ofte et mere skandinavisk look, der tiltaler os danskere. 

I Marokko tester kvinderne kvaliteten med barfodsprincippet, der garanterer en blød og høj kvalitet i tæpperne. På den måde kan der opretholdes et stærkt materiale og minimering af fejl. Tæpperne fra Marokko kan fåes i mange forskellige farver og nuancer, som giver os forbrugere flere muligheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *