Få bilen klar og parat til vinterstart

Følgende artikel er sponseret.

Det danske vejr skifter konstant, og det er ofte svært at regne ud, hvordan vejret arter sig. Men når først temperaturen udenfor bliver koldere, og dagene bliver mørkere og kortere, er der ingen tvivl om, at vinteren er ved at indtræffe. Inden det for alvor kan blive vinter, er det dog vigtigt, at bilen får et godt og grundigt tjek. Vinterperioden er nemlig rigtig hård ved bilen, hvorfor det kan være en fordel, at bilen er i tip top stand til at gå vinteren i møde. Herunder får du nogle gode råd til, hvad du blandt andet kan gøre for, at din bil er klar og parat til vinterens start.

Tjek alle bilens dele

Den kolde vinter kan sætte spor på selv den nyeste bil. Derfor er det nødvendigt at gennemse alle bilens dele forud for vinterperioden. I denne forbindelse kan det blandt andet være gavnligt at tjekke bilens bremser. De glatte veje, der ofte forekommer om vinteren, stiller høje krav til bilens bremseevne. Derfor er det vigtigt, at bilens bremser fungerer optimalt. Når du tjekker bremserne, skal du blandt andet være opmærksom på, at bilen bremser lige og ikke afgiver nogle underlige lyde.

Vinterkulden kan desuden få indvirkning på din bils batteri. Vær derfor ekstra opmærksom på, hvor meget dit bilbatteri er opladet. Du kan for en sikkerheds skyld vælge at oplade dit bilbatteri inden vinterstart. På den måde er der mindre risiko for, at bilen løber tør for strøm.

Ud over at tjekke bilens bremser og batteri, kan det være fornuftigt at tjekke køler- og sprinklervæske. Disse skal nemlig være frostsikret, inden vinteren sparker ind. Hvis de ikke er frostsikret, kan du risikere, at rørene sprænger på grund af frosten og kulden.

Ovenstående er blot nogle af de dele, du kan og bør tjekke, inden du kører ud i vinterperioden.

Overgangen fra sommer til vinter

Når vejret skifter fra sommer til vinter, betyder dette for de fleste bilejere, at sommerdækkene skal tages af, og vinterdækkene skal monteres på. Vinterens snefyldte og isglatte veje stiller nemlig høje krav til bilens greb om vejen. Vinterdæk giver bilen de bedste forudsætninger for at køre sikkert på vejene i vinterhalvåret. En af de vigtigste ting, du som bilist kan gøre for at klargøre din bil til vintermånederne, er at montere vinterdæk på din bil.

Overgangen fra sommer til vinter betyder dog ikke kun mere snefyldte og glatte veje – også bilens lygter og ruder bliver fyldt med sne og is. Det er lovpligtigt i Danmark, at du som bilist har sørget for at skrabe is og sne væk fra din bils lygter og ruder. Dette skaber nemlig den bedste sikkerhed for dig selv og de øvrige bilister. Når du er ved at klargøre bilen til vinterstart, kan du derfor med fordel lægge en isskraber i bilen. Det danske vejr er uforudsigeligt, og du ved aldrig, hvornår du får brug for at skrabe is af bilen for første gang denne vinter.

Med ovenstående råd er du mange skridt tættere på at køre vinteren i møde på tryg og sikker vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *