Er du og din motorcykel sommerklar?

Følgende artikel er sponseret.

Når det bliver d. 1. marts, står mange motorcykelejere og tripper for at komme ud og give den gas på den første tur i forårsvejret. Den blå himmel og de første solstråler i året begynder så småt at trænge igennem, og for en motorcyklist, der har ventet siden november, er denne dag længe ventet.

Inden du dog starter motorcyklen op for at fræse afsted på landevejen, bør du foretage et sikkerhedstjek. Når motorcyklen har stået og samlet støv det sidste halve år, kan der være elementer, som trænger til en opfriskning. Det kunne tænkes, at dækkene trænger til luft, eller at der er begyndende rust at finde i tanken.

Foretag en gennemført klargøring

En klargøring er essentiel for motorcykler, der har stået stille længe. Ulykker eller andre skader, der er forårsaget af en gammel og eventuel rusten motorcykel, vil være utilgivelige. Derfor bør du heller aldrig tage din motorcykel på en køretur, hvis den er ved at være alt for slidt. I dette tilfælde vil det være meget mere fordelagtigt at købe en ny – eller en brugt. Desuden øges risikoen for ulykker, hvis ikke motorcyklens stand er helt i orden.

Det anbefales, at du starter din klargøring med et olietjek, og hvis det er nødvendigt en udskiftning af oliefilter, olie samt luftfilter. Dette medvirker også til mindst mulig belastning på motoren. Dernæst bør du tjekke bremseklodser samt bremsevæske, da dette er en essentiel sikkerhedsforanstaltning for din motorcykel.

Glem ikke de små ting

Derudover bør du tjekke lys, lygter, luft i dækkene samt smøre og kontrollere kabler, greb og alle bevægelige dele. Det er vigtigt, at alting kan bevæge sig, som det skal, når du har brug for det. Derfor bør du altid starte med en stille og rolig test-tur for at sikre dig, at alting er i orden – selvom det kan være svært.

Du bør også påfylde vand samt genoplade batteriet, da dette formentlig er fladt efter en lang vinter. Herunder bør du også tjekke alle kabler og slanger, så der ingen lækager er at finde. Hvis du skulle finde en reservedel, som trænger til en udskiftning, så foretag denne med det samme. Du kan jo eventuelt begynde klargøringen før d. 1. marts, så du er klar til at høre gassens brummende lyd, når motorcykelsæsonen starter.

Er dit udstyr køreklart?

Selvom motorcyklen er klar, så bør du som fører også være helt sikker på, at alt dit udstyr er i orden. Først og fremmest bør din hjelm være tiptop. Hvis ikke så må du ud at købe en ny. Her kan det være en god ide med en neonfarve, da denne vil være mere trafiksikker.

Desuden bør dit tøj, handsker og støvler være uden skrammer eller huller, men af topkvalitet. Støvlerne skal sidde godt fast på dine fødder, men skal også være ventilerende, så du ikke bliver overopheder. Igen kan det være en god ide at vælge farver, som er trafiksikre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *