4 klassiske fejl du laver, når du indretter stuen

Følgende artikel er sponseret.

Stuen er et af hjemmets mest centrale rum. Det er her, at du samles med gæster og familien, men det er også her, at du slapper af efter en lang og stressende arbejdsdag. Eftersom det er det rum, som man ofte opholder sig allermest i, er det også her, at der bliver lagt stort fokus, når det kommer til indretningen. Desværre er det ikke altid lige så nemt at indrette, som det ser ud på internettet, de sociale medier og i boligmagasinerne. Utroligt mange danskere laver mange indretningsmæssige fejl, når de indretter stuen, og i denne artikel præsenterer vi dig for fire af de mest klassiske.

Du kaster dig for hurtigt ud i det

Du er sikkert fyldt med gode idéer, hvad angår indretningen af din stue, men lad endelig være med at kaste dig ud i realiseringen af dem for hurtigt. Dette er nemlig den fejl, som rigtig mange begår. For har du tænkt lysforhold, plads, farvesammensætning og funktionalitet ind i dine mange indretningsidéer? Nogle idéer vil altid være bedre i teori end i praksis, og derfor anbefaler vi, at du skitserer en plan over din stue, som indeholder mål, lyskilder mv. På den måde kan du skabe et bedre overblik over, hvordan dine idéer vil tage sig ud praksis. Det er en god idé at lave flere planer, så du kan sammenligne og finde frem til den bedste løsning.

For proppet

Dette punkt knytter sig lidt til det forrige. Dropper du planlægningen vil du nemlig være mere tilbøjelig til at begå en af de andre klassiske fejl. Hvilket er, at du propper stuen med møbler. Når du fylder stuen godt op med møbler, glemmer du at skabe plads omkring møblerne, og du kan hurtigt komme til at sætte ting i vejen for indgangen til stuen. Der er ikke meget hygge i en stue, hvor du skal smyge dig omkring diverse møbler for at komme hen til sofaen eller lignende. Derfor er det en god idé at have in mente, at der skal være plads i stuen – særligt omkring indgangen. Det giver også en meget mere imødekommende stue.

Møbler står for tæt og op ad væggene

Mange begår den fejl, når de indretter, at de placerer alle møblerne op ad væggene. Nogle gange kan dette fungere fint, men i de fleste tilfælde ender det med at give et klodset udtryk, hvor der ingen plads er ude ved væggene og alt for meget plads inde midt i rummet. En tommelfingerregel er, at der helst skal være fri passage både foran og bagved din sofa. Gå gerne efter, at der skal være 10-15 cm mellem et møbel og et vindue og 30 cm mellem et møbel og et andet møbel.

Tæpperne er i vejen

Tæpper er en af de ting, der er med til at skabe hygge i stuen, men det kan også hurtigt komme til at ligge klodset og i vejen. Det har stor betydning for rummet, hvor tæppet er placeret. Jo mere plads du har, jo mindre chance er der for, at du laver fejl på dette område. Har du til gengæld ikke så meget plads, skal du aldrig placere stole, borde eller sofaer i udkanten af tæppet. I stedet skal du placere dem et godt stykke inden for tæppet eller et godt stykke væk fra tæppets kanter – på den måde slipper du for ujævne underlag.