3 gode råd til at slippe for sure børn under indkøbene

Følgende artikel er sponseret.

Det har været en lang arbejdsdag, du har ikke sovet særlig godt i nat, og nu er der 1.000 pligter, der skal klares, før du kan tillade dig at smide dig på sofaen – én af de pligter er indkøbene, og du bliver nødt til at tage børnene med. Sådan en dag har du med stor sandsynlighed ikke særlig stort overskud, og det er derfor heller ikke spor sjovt, hvis man har et par overtrætte børn med sig, der hvert øjeblik kan springe i luften. Her har vi samlet 3 gode råd til, hvordan du undgår sure børn, og hvordan du håndterer disse hysterianfald uden de store anstrengelser, når I er ude at handle.

Beløn den gode opførsel

Inden du går i butikker med dit barn, er det vigtigt, at du allerede i bilen gør det klart, at du ikke vil høre noget brok, tiggeri eller lignende på turen. Nogle gange er det en god ide at fortælle dit barn, at det vil blive belønnet, hvis det udviser en god opførsel under indkøbene. Dette vil ikke altid lykkes, og det er heller ikke en metode, man bør ty til hver gang. Det kan nemlig ende med, at det bliver en vane for barnet at blive belønnet, hvilket kan føre til yderligere komplikationer, hvis der pludselig ikke kommer en belønning. Hvis man alligevel vælger at ville belønne barnet for en god opførsel, så er det en god ide, at man kun en sjælden gang benytter sig af materielle belønninger. Mange gange er rosende ord mindst lige så gode, og dit barn vil elske at blive anerkendt af mor eller far.

Hids dig ikke op – tag i stedet en timeout

Det er næsten selvsagt, at det ikke nytter noget at begynde at råbe af sine børn, hvis børnene selv står og skriger. Adfærd imellem mennesker smitter, og det er ikke en undtagelse mellem barn og forælder. Hvis dit barn af den ene eller den anden grund skulle hidse sig op under en indkøbstur, så er det bedste, du kan gøre at lade barnet gå og surmule i fred. En anden god ide er at forsøge at distrahere barnet ved f.eks. at spørge, om han eller hun ikke kunne tænke sig at finde noget af det, der står på indkøbslisten. På den måde viser man barnet, at man er videre i konteksten, og når de ikke får en direkte reaktion på deres hysteri, vil de automatisk køle ned igen.

Hvis dit barn virkelig begynder at græde eller skrige, er det ikke altid lige sjovt som forælder at stå i en proppet Netto. Derfor er det en god ide at tage en timeout med barnet. Det vil sige, at man går ud af butikken og sætter sig i bilen, på en bænk eller lignende, indtil barnet er faldet til ro igen, og så kan man vende tilbage til sine indkøb.

Handl online, og slip for sure børn

Nogle gange orker man ikke at skulle tage børnene med i butikker. Især ikke hvis man ved, at barnet har en træls dag eller er meget træt, da det i en del tilfælde vil afføde et hysterianfald eller en uenighed på indkøbsturen. De dage er det nogle gange bedre at blive hjemme og ty til den løsning, der hedder at handle på nettet. I dag kan man købe alt på nettet lige fra dagligvarer til sandaler til børn – og det er derfor ikke nødvendigt at skulle uden for en dør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *