Tag din motorlyst med på ferie

Følgende artikel er sponseret.

I en triviel, vanepræget hverdag finder mange danskere hobbyer og fritidsinteresser, der fungerer som et tiltrængt afbræk, når dagligdagene bliver for grå, kedelige eller stressende. For nogle er farten, lugten af benzin og køretøjers mekanik den pause, der er nødvendig at tage for at holde sin hverdag ud.

Når arbejdsdagene har været mange nok, er der optjent et par feriedage – og når de skal bruges, behøver passionen for motorens rumlen ikke sættes på pause, på samme måde som hverdages tumult bliver det. Mærk glæden ved at dyrke din lyst til rullende hjul, olie og veje, når du gør køreglæden til udgangspunktet for din ferie. Denne artikel inspirerer dig til hvordan.

 

Bilferie

Køretøj giver frihed. Ofte er det netop dét, der først tiltrækker interesserede til at fordybe sig i det motorrelaterede nørderi. Med bil opnår du den ypperste personlige frihed – du er hverken afhængig af offentlig transport eller andres kørsel, ligesom du ikke er begrænset af afstand, som du vil være det, hvis du gik eller cyklede.

Bilferie kan foregå på forskellig vis alt efter, hvordan du ønsker det – og hvorledes den personlige frihed ved det mobile køretøj komplimenterer dine rejseambitioner. Mange bruger sin egen bil som transportmiddel til feriedestinationen fremfor at købe de til tider dyrere flybilletter.

Andre lejer bilen på destinationen, da dette i nogle tilfælde er et mere praktisk initiativ. Hvis du ønsker en budgetvenlig ferie på fire hjul, kan du undersøge muligheden for at køre en lejebil mellem destinationer og udlejningssteder. Nogle lejebilsselskaber udbyder lejebilen til sådanne ture til billige penge, da disse er til service for selskabet selv.

 

Campingferie

Er bilferien en lidt for klemt affære til din og din families smag, er campingferie i et lidt større køretøj måske sagen. I autocamper eller campingvogn får du lov til at sidde ved rattet af din egen ferielejlighed, da denne er kommet på fire hjul og nu følger med dig, hvorhen du ønsker.

Du sætter selv grænserne for, hvor langt du vil køre – for du har booket hotellet på forhånd og skal derfor kun finde en ledig campingplads at få lov at parkere på, når du trækker håndbremsen.

Modsat bilferie, der oftest foretages i egen bil, kræver campingferie i autocamper, at du har det rette udstyr til turen: autocamperen. Et sådan køretøj kan være en stor mundfuld for feriebudgettet. Alligevel må du ikke lade dig begrænse, da det i dag er muligt at foretage sig mindre forbrugsløn, der gør drømme, netop som campingferie i egen camper, mulige.

Andre motorer

Er du glad for biler, motorcykler og autocampere, er du højst sandsynligt også interesseret i andre køretøjer med motor. Nogle vælger at kombinere rejsetiden med motorglæden ved at holde ferie i en båd med motor. For disse bliver asfaltvejen skiftet ud med søsporet, når det står på fart over feltet gennem bølgerne. Andre opsøger helt anderledes muligheder og prøver alternative køretøjer som Tuk-Tuk‘en, der er et populært og folkeligt køretøj i Asien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *