Rejseguide til romantiske Paris

Følgende artikel er sponseret.

Kærlighed, ynde og fantastisk mad. Paris er byen, der bør stå på alle menneskers Bucketlist, og her kan du læse hvorfor. Byen tilbyder en god blanding af spændende historie, storslået arkitektur og store gastronomiske oplevelser. Her er blot nogle af de mange anbefalinger til din storbyferie i Paris.  

Triumfbue og Champs-Elysées

Triumfbuen er Napoleons gave til den franske hær efter de besejrede slaget ved Austerlitz. Den er 50 meter høj og er en af de mest kendte symboler for Paris. Triumfbuen ligger i det nordvestlige Paris, og derfra får du en af de bedste udsigter over byen. Du kan blandt andet se ud over Champs-Elysées – den berømte gade, der måler to kilometer, og hvor der årligt afholdes Europas største militærparade på den franske nationaldag. Champs-Elysées er også gaden, hvor cykelløbet Tour de France afsluttes, og hvor du kan bruge flere timer på shopping, hvis du er til den slags. På gaden finder du både alt fra dyre mærkevarer til Disney-butikker, og når pengene ikke rækker længere, kan du tage en pause i en af de dejlige parker, der ligger ved gaden.

Den nye Triumfbue

I forretningskvarteret La Défense, som ligger lidt udenfor det centrale Paris, ligger den nye Triumfbue. Er du vild med arkitektur, er denne værd at opleve, da det bestemt er en alternativ men storslået bygning. Derudover er det den danske arkitekt Otte Von Speckelsen, der har tegnet Triumfbuen, så som dansker i Paris er der næsten ingen vej udenom.

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er efterhånden ikke bare et symbol for Paris, men også for kærlighed og romantik. Tårnet er et fantastisk bygningsværk, der kan ses næsten fra alle sider af Paris. De 321 meters højde giver en fascinerende udsigt, som cirka syv millioner mennesker får at se hvert år. Eiffeltårnet er et must, når du kommer til byen, men når det er sagt, skal du væbne dig med tålmodighed – køen til toppen kan være lang.

Mad i Latinerkvarteret

Den franske gastronomi er bestemt en grund til at besøge Paris. Leder du efter et område, hvor udvalget er stort, både når det kommer til maden og prisklasser, skal du tage til Latinerkvarteret ved Notre-Dame, der ligger i centrum af byen. Her ligger både Paris’ dyreste og fineste restauranter som for eksempel Quai de la Tournelle, men du kan også finde billigere spisesteder, som ofte vil ligge i de små gader bag Notre-Dame. Et godt råd, hvis du vil prøve en af de fine restauranter i Paris; Husk at bestille bord i forvejen, og tag en lille ordbog med, da de fleste tjenere ikke taler andet end fransk.  

Gratis museer

En tur til Paris kan blive dyr, men der er heldigvis også måder, hvorpå du kan opleve byen og dens kultur helt gratis. Blandt de mange museer, du finder i Paris, tilbyder mange af dem gratis adgang til de faste udstillinger. Der er museer til enhver smag, så er du til lidt historie, kunst og kultur, kan du blandt andet besøge Maisons de Victor Hugo eller Musée Jean Moulin uden at skulle finde pengepungen frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *