Popcorn til filmaftenen? Sådan får du perfekte popcorn hver gang

Følgende artikel er sponseret.

Popcorn er en lækker snack, vi indtager i stor stil, når der bliver sat en film på hjemme i sofaen. Mange oplever dog, at de ikke altid helt lever op til de lækre popcorn, vi fylder i os, når vi er i biografen. Hvordan får de dem så gode? Og hvordan kan du få de perfekte popcorn hjemme foran tv’et? Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du kan lave de lækreste popcorn hjemme ved dig selv. Velbekomme.

Drop popcorn til mikrobølgeovnen og find i stedet en gryde frem

Vidste du, at rigtig mange af de mikroovnspopcorn, der bliver lavet, kommer med en emballage, der kan indeholde farlige flourstoffer? Det lyder umiddelbart ikke som noget, man har lyst til at spise, og det skal du heller ikke. Drop de traditionelle mikroovnspopcorn og lav i stedet dine popcorn i en gryde, når I skal have snacks til jeres filmaften. Her er du sikker på, at der ikke er nogle skadelige stoffer i dine popcorn.

Det lyder måske mere besværligt at skulle lave dem i en gryde i stedet for at kunne kaste en pose ind i mikroovnen, men det er faktisk rimelig lige til.

 1. Du tænder en gryde på forholdsvis høj varme.
 2. Først hælder du en smule olie i, for at popcornene ikke brænder fast i bunden. Brug ca. 2 spsk. olie.
 3. Hæld derefter ca. 1 dl majskorn i gryden, hvor de dækker hele bunden. Det er vigtigt, de ikke ligger i lag. Læg låg på gryden
 4. Nu begynder kornene at poppe. Let gerne låget lidt en gang imellem for at slippe noget af dampen ud. Det gør popkornene mere sprøde. (OBS: pas på, der ikke popper popkorn ud over det hele)
 5. Når de poppende lyde stilner af, ryster du gryden en smule for at få de sidste pop med.
 6. Server i en skål med det samme og krydr med salt.

Lav popcorn uden at røre en finger med en popcornmaskine

Synes du alligevel, at det lyder lidt for uoverskueligt, er der også lettere alternativer til lækre popcorn. Du kan investere i en popcornmaskine, der gør hele arbejdet for dig. Du er sikker på at få lækre popcorn hver gang, selvom du glemmer at holde øje med dem.

Der finder mange forskellige modeller, du kan vælge imellem. En popcornmaskine anses måske for den mere dovne løsning, men ikke desto mindre er du sikker på, du får perfekte popcorn hver gang. Derudover er du sikker på, der ikke er nogle skadelige stoffer i emballagen.

Lav popcorn med et tvist

Er du kørt træt i de traditionelle popcorn med salt, kan du sagtens pifte dine popcorn op med sjove smagsvarianter. Alt, du skal bruge, er nylavede popcorn og en smagsvariant, du kan vende dem i. Eksempler på lækre smagsvariationer er:

 1. Chokolade
 2. Rosmarin, parmesan og hvidløg
 3. Kaffe og vanilje
 4. Smør, citron og hvidløg
 5. Karamel

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal lave popcorn med en ny smag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *