Har din virksomhed problemer med alger? Sådan kommer du dem til livs

Følgende artikel er sponseret.

Alger gør ikke meget godt, hverken for et tag, en terrasse eller en mur. Den grønne overflade, alger efterlader, kan tage hele æstetikken fra en flot bygning. Det kan være et rigtig ærgerligt udtryk at fremvise, når du har en virksomhed. Du vil helst tages seriøst ved at kunne vise, at du tager din virksomhed seriøst både ude og inde. Skulle algerne have fundet vej til din virksomheds arealer eller bygninger, er der råd at hente. Det kan nemlig fjernes. Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du kommer algerne til livs.

Sådan fjerner du alger fra et tag

Først og fremmest er alger på taget ikke farligt. Det er ikke noget, der vil skade hverken taget eller undertaget. Det kan dog have en stor betydning for udseendet af taget, da de grønne plamager ikke er et kønt syn. Det kræver lidt arbejde at få bugt med algerne. Vil man være sikker på, at det bliver gjort ordentligt, findes der også flere virksomheder, der har specialiseret sig i at fjerne alle former for alger. Du kan dog også sagtens gøre det selv.

Når du skal fjerne alger fra taget, kan du starte med at fjerne det værste fra samlingerne med hænderne. Derefter kan du bruge vand og børste til at vaske algerne væk. I nogle tilfælde kan dette være nok til at få bugt med algerne. Der kan dog opstå genstridige alger, der kræver lidt mere arbejde at få væk. Her kan det være nødvendigt med et algefjernemiddel. Du skal dog være opmærksom på, at du får købt et middel, der er godkendt til at fjerne alger med. Ellers kan det have en påvirkning på miljøet, hvilket kan give en bøde.

Når du benytter et algefjernemiddel, skal du sprøjte det på området med alger. Derudover er det en god idé også at give områder, hvor der ikke synligt er alger. Der kan nemlig være spor af alger. Lad midlet virke og skyl derefter de døde alger væk. Når algerne bliver sorte, er dette et tegn på, at de er døde.

Hvad nu hvis du har alger på en terrasse, bygning, havemøbler eller noget andet?

Døjer du med alger flere steder på din virksomheds grund, kan du benytte den samme fremgangsmåde som ved alger på toget. Lige så snart det er en forholdsvis hård overflade, kan du sagtens benytte dig af vand og børste eller et algemiddel, hvis der skulle være brug for det.

I stedet for at slide med vand og børste kan man også anvende en højtryksrenser. Det er dog ikke alle overflader, den kan anvendes. Undgå højtryksrenseren til taget og til murværk. Her kan højtryksrenseren gøre mere skade, end den vil gøre gavn. Højtryksrenseren er i stedet god til fliser. Hvis du vælger at bruge en højtryksrenser, anbefales det, at du bruger et specielt hoved til højtryksrenseren. Det kan fx være et roterende børstehoved, der kan hjælpe dig med at få bugt med algerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *