Gør bilen klar til vinteren

Følgende artikel er sponseret.

Sommeren er officielt forbi, og vi er nu trådt ind i den kolde del af året. Nogle er glade for dette, andre er ikke. Nogle af dem der særligt ikke er, er bilisterne.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Koldere måneder betyder nemlig usikre veje, fordi vejret bliver koldere og dårligere. Det er ikke mange bilister, der er glade for at køre i de kolde måneder. Heldigvis er der en række ting, som du kan gøre for at komme til at føle dig lidt mere sikker i de kolde måneder. Her i artiklen fortæller vi dig lidt om, hvordan du kan gøre bilen klar til vinteren.

De rigtige dæk

Først og fremmest skal du sørge for, at din bil kører på ordentlige dæk. Hvis ikke den gør det, kan det komme til at gå grueligt galt. Med rigtige dæk menes der, at bilen skal køre på dæk, der passer til bilen og ikke mindst årstiden. Om sommeren skal bilen køre på sommerdæk. Disse er nemlig beregnet til underlag og den temperatur, der er på dette tidspunkt af året, og de sørger derfor for, at bilen yder sit bedste. Om vinteren skal din bil ikke køre på sommerdæk. Sommerdæk er nemlig ikke beregnet til at køre på glat underlag. Det er vinterdæk til gengæld. Derfor er det utrolig vigtigt, at du sørger for at få dem skiftet, inden vejret bliver alt for barskt. De rigtige dæk gør i sidste ende den helt store og afgørende forskel.

Tjek af det indvendige

Noget andet, du kan gøre for at gøre bilen mere sikker og klar til vinteren, er at få den tjekket indvendigt. Hvis du personligt har meget forstand på biler, kan du foretage dette tjek selv, men har du ikke det, er det en rigtig god ide at sende den til en autoriseret mekaniker. En autoriseret mekaniker kan hurtigt og effektiv se på din bil, om der mangler noget, og om der er noget, der skal udskiftes. Det er utrolig vigtigt, at din bil fungerer, som den skal, når det bliver vinter. Det kan nemlig i værste tilfælde gå grueligt galt, hvis bilen ikke fungerer, som den skal. En af de ting, der bare skal fungere, er tandremmen. Det er nemlig denne, der sørger for, at flere af akslerne arbejder sammen. Denne skal af og til udskiftes, når den bliver for slidt, og det kan være, at det passer med, at det er lige, når det bliver vinter.

Sikkerhed i bagagerummet

En tredje ting, du skal gøre, er at sørge for at have nogle ting i bagagerummet, det kan skærpe din sikkerhed. For det første skal du have en ulykkestrekant med i bilen. For noget andet er det en god ide med gule veste, en sneskovl, tæpper mv. Skulle der komme meget sne, kan disse ting være essentielle for ens velvære. Skulle bilen f.eks. komme til at sidde fast i sneen, vil du kunne forsøge at grave den fri med skovlen. Kommer du til at sidde helt fast, har du tæpper, som du kan varme dig og dine passagerer med. Hav ting med i bilen, som i sidste ende kan gøre dig mere sikker i din færden på de glatte og usikre veje.

Glem ikke skraberen

Sidst, men ikke mindst må du endelig ikke glemme isskraberen eller issprayen, der opløser den is, der har sat sig på din bils rude. Disse er som regel uundværlige på daglig basis for de fleste.

 

Se mere på Jama- Auto & Pladeværksted

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *