Drømmer du om at gå selvstændig? Her er 3 startuptips

Der er ingen tvivl om, at erfaring er et plus, når man vil være sin egen chef og starte egen virksomhed. Men en god portion arbejdsomhed og handlekraft kan også sagtens være nøglen til, at du får en succesfuld forretning. Hvis du ikke har prøvet at springe ud som selvstændig før, må du dog undersøge sagen lidt nærmere, før du satser hele butikken.

Hvis du er opmærksom på en række essentielle ting fra begyndelsen, kan du nemlig komme rigtig godt fra start – uanset erfaringsniveau og startkapital. Derfor guider vi med 3 startuptips til dig, der drømmer om at gå selvstændig og skabe dit eget. Herunder kan du blive klogere på, hvor du skal lægge din energi i begyndelsen, og hvad der skal prioriteres fra den spæde start.

1. Forretningsplan

Hvis man får en god idé og drømmer om at springe ud som iværksætter, kan man hurtigt glemme, at der ligger meget arbejde bag at komme fra idé til succesfuld forretning. Mange succesrige iværksættere kan skrive under på, at den gode idé blot er en lille procentdel af en stærk forretning, og derfor bør du lægge en forretningsplan fra start. Din forretningsplan kan inddeles i tre faser:

  1. Hvad og hvorfor?

I første fase skal du spørge dig selv, hvorfor du ønsker at starte som selvstændig, og hvad du ønsker at skabe. Her skal du overveje, hvad din idé er, og hvilke huller den udfylder på markedet. Findes der noget lignende? Og hvad adskiller din virksomhed fra dine fremtidige konkurrenter?

  1. Planlægning

I anden fase skal du lægge en forretningsplan ud fra markedet og branchen. Her skal du kigge på konkurrenterne og overveje nøje, hvilket marked du bevæger dig ud i. Du skal overveje markedsføring, og hvorfor dine kunder vil vælge din forretning frem for lignende virksomheder.

  1. Budget

I tredje og sidste fase skal du lægge et budget og gennemgå din økonomi. Skal du låne penge? Og i så fald hvor mange og fra hvem? Efter tredje fase kan du også kontakte investorer og pitche din forretningsplan. 

2. Hjemmeside og hosting 

I dag er det enormt vigtigt, at dine kunder kan finde din virksomhed online. Derfor skal du naturligvis udvikle en hjemmeside, som afspejler din forretning, så potentielle kunder og samarbejdspartnere kan finde dig på nettet.

Der findes mange forskellige platforme og CMS-systemer, og derfor skal du overveje, hvad der passer til din forretning.

Derudover skal du overveje hvilken hostingløsning, du ønsker. I mange tilfælde kan det være en god idé at betale sig fra det, så du undgår selv at skulle investere i servere.

3. Søg hjælp og vejledning

En af de absolut bedste råd til kommende iværksættere og selvstændige er at søge råd, når det behøves. Hvis det er første gang, du springer ud i at starte din egen virksomhed, kan du virkelig lære meget af at snakke med eksperter og erfarne folk i branchen. Det betyder både, at du kan kontakte andre iværksættere, mennesker med branchekendskab eller webeksperter, som kan hjælpe dig med din online platform.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *