Følgende artikel er sponseret.
En af de ingredienser, som danskerne er blevet utrolig glad for i løbet af de sidste par år, er ingefær. Der er da også mange gode grunde til at spise ingefær i sin dagligdag. Ingefær har blandt andet rigtig mange sundhedsmæssige fordele, og af samme grund har den været brugt til medicin og madlavning i samtlige århundreder. Krydderiet er sprængfyldt med gode sager som A-, B-, C-, E-vitaminer, magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten. I det følgende vil du kunne læse flere gode grunde til, hvorfor du skal begynde at spise ingefær. Vær dog opmærksom på, at flere naturlæger ikke anbefaler, at man får mere end 4 gram om dagen pr. person.
Lindrer mave- og tarmproblemer
Rigtig mange danskere døjer med mave- og tarmproblemer. Er du en af disse, kan det være en god idé at begynde at spise ingefær. Grunden til dette er, at ingefær menes at være en af de mest effektive midler mod problemer med mave og tarm. Du behøver ikke spise ingefæren ren. I stedet skal du blot tilføje lidt til din madlavning. Du vil desuden hurtigere opleve mæthed, og din krop vil blive bedre til at optage nærringsstoffer i blodet.
Hjælper mod sygdomme
En anden stor fordel ved at benytte ingefær er, at det er en af de mere effektive midler mod kvalme, køre- og søsyge. Ofte fungerer det også bedre end andre kommercielle lægemidler. Dog er kvalme ikke det eneste, som ingefær kan forebygge og kurere. Opkast, svimmelhed og koldsved vil også kunne kureres med lidt ingefærpulver. Krydderiet er også blodfortyndende, hvilken kan være med til at mindske risikoen for hjertekarsygdomme.
Gravide kan også nyde af fordelene ved ingefær. Blandt andet kan risikoen for fosterskade mindskes, og nogle bivirkninger ved graviditeten kan lindres. Særligt er det godt at indtage i de tidlige stadier af graviditeten.
Positiv virkning på vægttab
Ingefær har også en positiv virkning på vægttab. Grunden til dette er, at ingefær er med til at fremme mæthedsfornemmelsen. Det betyder, at dine madportioner vil kunne reduceres, og du skal derfor ikke indtage så meget for at blive mæt, og hermed får du færre kalorier. Ingefær er desuden lav på kalorier i sig selv, øger stofskiftet og hjælper til at forbrænde fedt hurtigere.
Styrker immunforsvaret
Vintersæsonen og influenza kan du godt vinke farvel til, hvis du sørger for at tilføje lidt ingefær til din dagligdag. Denne er nemlig rig på blandt andet zink, krom og magnesium, der alle stimulerer blodcirkulationen og hermed reducerer feber og risikoen for samme. Bland ingefær med citron, og så har du en drik, der kan styrke dig igennem sygdomssæsonen.
Mindsker risikoen for kræft
Ingefærrod indeholder antioxidanter, der er meget kraftige, og disse er med til at forhindre kræft. Der er foretaget undersøgelser, der viser, at ingefær kan bremse væksten af nogle former for kræftceller. Blandt andet kan den mindske risikoen for tyktarmskræft. Den er også god mod blandt andet bryst-, lunge- og hudkræft. Ingefær er derfor god, hvis du ønsker at forebygge kræft.